Здорова вечеря: 6 продуктів для вечірнього прийому їжі, які допоможуть схуднути

Якщо ви звикли не їсти після 18:00 або уникаєте вуглеводів у своєму раціоні, лягаючи спати з голодом, час змінити ці звички. Щоб схуднути, важливо навчитися обирати правильні продукти для вечері.

Варто зазначити, що пізня вечеря може вплинути на процес спалювання жиру вночі. Тому рекомендується поїсти не пізніше 20:00-21:00, а потім дати організму 12 годин відпочинку перед сніданком.

Вживання цих продуктів увечері прискорює обмін жирів, сприяє нарощуванню м’язової маси та покращує сон.

Тофу і нежирне м’ясо містять високоякісні білки, які сприяють збільшенню м’язової маси і підтримують стабільний рівень цукру в крові.

Риба є дуже корисним джерелом білка. Лосось, оселедець і тунець також містять цінні омега-3 жирні кислоти та незамінну амінокислоту триптофан.

Фото: Pixabay

Завдяки високій цінності, яйця є чудовим продуктом для нарощування м’язової маси та позитивно впливають на сон, оскільки містять багато триптофану.

Знежирені молочні продукти, такі як сир, надовго насичують, містять мало вуглеводів і багаті на білок.

Олеїнова кислота в авокадо сприяє зниженню ваги та захищає від нічних нападів голоду.

Мигдаль стабілізує рівень цукру в крові, а кальцій, що міститься в ньому, сприяє спалюванню жиру. Мигдаль також допомагає вгамувати голод, але важливо не переїдати — достатньо близько 15 грамів.

Ці продукти можна поєднувати зі свіжими овочами, салатами та джерелами вуглеводів з високим вмістом клітковини, такими як батат, кіноа, рис або бобові — квасоля або нут.

Якщо ви полюбляєте перекусити ввечері, скористайтеся простим правилом, яке допоможе уникнути зайвих кілограмів. Вечірній перекус не повинен перевищувати 200 калорій.

Замість того, щоб їсти жменю солоних чіпсів, краще виберіть кілька волоських горіхів. Вони містять триптофан, що сприяє розслабленню, а також корисні омега-3 жирні кислоти.

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська