Мирна місія Віктора Орбана: візити до світових лідерів і майбутнього президента США

Угорський лідер вирушив до резиденції майбутнього кандидата в президенти США від Республіканської партії після візитів до Києва, Москви та Пекіна.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з Дональдом Трампом. У своїх соцмережах Орбан назвав візит до майбутнього кандидата в президенти США «наступною зупинкою своєї мирної місії».

«Мирна місія 5.0. Для мене була честь відвідати президента Трампа в Мар-а-Лаго сьогодні. Ми обговорили шляхи досягнення миру. Хороша новина: він збирається вирішити цю проблему!», — написав Орбан у Х.

Він поділився відео свого прибуття до Флориди та зустрічі з 45-м президентом США.

Лідер угорських націоналістів Орбан, давній прихильник Трампа, здійснив несподівані візити до Києва, Москви та Пекіна за останні два тижні в рамках самопроголошеної «мирної місії», чим викликав невдоволення союзників по НАТО, пише Reuters.

Його зустріч у Москві з президентом РФ Володимиром Путіним особливо роздратувала деяких членів Альянсу, які заявили, що цей візит надав Путіну легітимності, в той час як Захід прагне його ізолювати через війну в Україні.

Орбан відвідав Київ перед візитом до Москви, але не повідомив президенту України Володимиру Зеленському про свою «місію» в Росії, зазначив Зеленський, відкинувши амбіції угорського прем’єра стати миротворцем.

Нагадаємо, 8 липня Віктор Орбан зустрівся в Пекіні з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Він назвав Пекін «ключовою силою для досягнення миру у російсько-українській війні».

Іспанська газета El País писала, що угорський лідер після своїх візитів заявив, що Путін і Сі Цзіньпін очікують, що нові мирні переговори між Москвою та Києвом відбудуться до кінця 2024 року.

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська