В Україні змінять ліміти споживання електроенергії: обіцяють зробити справедливими

З 24 червня критична інфраструктура отримає пріоритет в електропостачанні, а решта електроенергії буде розподілена рівномірно між областями. Про це повідомив радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко, пише «РБК-Україна».

Пріоритет критичній інфраструктурі

«Ми з доступної електроенергії в Україні будемо віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі, і вже з таким винесеним за дужки обсягом буде доводитись ліміт для кожної області. Умовно кажучи, тепер буде не 80% на кожну область, а з урахування критичної інфраструктури, яка зменшить доступність, буде, наприклад, 70%. Але ці 70% будуть доведені до кожного регіону. Відповідна тривалість відключень по Україні плюс-мінус повинна вирівнятись,» — пояснив Юрій Бойко.

Повернення атомного блоку в роботу

За словами Бойко, днями було виведено з ремонту атомний блок, що дозволило додати енергосистемі 1000 МВт і уникнути обмежень світла на цих вихідних. Втім, у неділю, 9 червня, все ж довелось протягом години залучати аварійну допомогу у сусідів.

Новий порядок відключень

Новий порядок застосування графіків погодинних відключень, який запрацює в Україні в тестовому режимі з суботи, 8 червня, має забезпечити меншу тривалість обмежень електроенергії.

Через велике зосередження критичної інфраструктури, яка забирає на себе частину споживання електрики, деякі райони Києва не мають електроенергії по 20 годин.

Кожний день «Укренерго» доводить до місцевих обленерго ліміт споживання, частина якого одразу виділяється на роботу критичної інфраструктури, решту — розподіляє між споживачами.

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська