Трагічна загибель Іллі Киви: Деталі розслідування слідчим комітетом Росії

Основні факти події

Дослівно Слідком: «6 грудня Кива гуляв територією парку, що прилягає до котеджного селища, де невідомий зробив у нього кілька пострілів. Від отриманих поранень потерпілий помер на місці… На тілі загиблого виявлено два кульових вогнепальних поранення».

Перебіг подій та знахідки на місці злочину

Повідомляється, що слідчі та криміналісти провели огляд місця події, під час якого вилучили змиви, дві пістолетні гільзи, патрон та інші предмети. Також було оглянуто автомобіль Киви та готельний номер, де він проживав останні місяці.

Розслідування та експертизи

Повідомляється, що кримінальну справу передали для подальшого розслідування в перше управління з розслідування особливо важливих справ ДСУ СК Росії в Московській області. Призначені судово-медична, молекулярно-генетична, фізико-хімічна, комплексна молекулярно-генетична та балістична судові експертизи.

Пошук винних та операційні заходи

Слідком зазначив, що тривають допити свідків, проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до ліквідації Киви.

Спекуляції та неофіційні версії

Згідно з джерелами УП, за ліквідацією екснардепа Іллі Киви може стояти Служба безпеки України. Російські ЗМІ також повідомили, що тіло Киви знайшли в парку в Одинцовському районі, з різаною раною на правій скроні і гематомою на лівій частині обличчя.

Передісторія Іллі Киви

Російські ЗМІ ввечері 6 грудня повідомили, що тіло колишнього депутата Верховної Ради Іллі Киви знайшли в Московській області. Кива, колишній народний депутат Верховної Ради України, був відомим своїми проросійськими поглядами та діяльністю, що викликала численні суперечки та критику.

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська