Вчені з Німеччини пояснили, як добитися хорошого метаболізму

Вчені з Німеччини стверджують, що для досягнення здорового метаболізму необхідно спочатку досягти балансу між кількістю калорій, які споживаєте, і кількістю калорій, які витрачаєте. Метаболізм означає всі біохімічні процеси, що відбуваються в клітинах організму, і якщо він працює ефективно, то це також означає, що процеси жироспалювання та виведення шкідливих речовин з організму працюють належним чином. Професор-дієтолог Матіас М. Вебер з Медичного центру Університету імені Йоханнеса Гутенберга в Майнці пояснює, що метаболізм — це не тільки процес травлення, але і всі інші біохімічні процеси в організмі.

Існує два види метаболізму: катаболічний та анаболічний. Катаболічний метаболізм — це процес розкладу поживних речовин на простіші молекули та хімічні сполуки, такі як цукри, білки, амінокислоти, жирні кислоти та гліцериди. Анаболічний метаболізм — це процес будівництва та відновлення клітин, коли амінокислоти, жирні кислоти та глюкоза перетворюються на білки, жири та вуглеводи.

Якщо немає жодних порушень, то організм людини здатен зберігати достатню кількість м’язової маси, забезпечувати енергію та мати струнку фігуру, захист від інфекцій та здатність швидко відновлюватися після травм та інфекцій.

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська