В Україні жінки до 40 років можуть пройти особливе обстеження безкоштовно

Забезпечення своєчасної турботи про здоров’я — це одна з найважливіших звичок, яку має кожна людина. Багато хвороб можна попередити або успішно лікувати за умови раннього виявлення. Особливо це стосується онкології.

Telegram-канал НСЗУ ділиться інформацією про те, як жінки можуть безкоштовно пройти перевірку на онкологію молочних залоз.

Мамографія є рентгенографічним методом дослідження молочних залоз. За допомогою отриманих знімків лікар може оцінити стан молочних залоз та виявити ознаки онкозахворювання та пухлин, які не можуть бути визначені під час пальпації.

Мамографія є найефективнішим методом виявлення новоутворень, навіть якщо їх не можна відчути при пальпації. Тому важливо проходити регулярні профілактичні огляди у лікарів.

Жінкам після 40 років рекомендується проходити мамографію щороку. Зазвичай, лікар призначає це дослідження під час огляду.

Але жінки, які ще не досягли 40-річного віку, також можуть безкоштовно пройти мамографію. Для цього потрібно:

  • мати направлення сімейного або особистого лікаря;
  • звернутись до медичного закладу, який надає послуги за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах»;
  • уточнити в поліклініці наявність необхідного обладнання та лікаря-рентгенолога.

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська