У Судані домовилися про перемир’я ще на 72 години

У Судані сторони збройного конфлікту уклали угоду про продовження перемир’я на 72 години з п’ятниці. Збройні сили Судану та Сили швидкого реагування оголосили про це у четвер. Попередня угода повинна була закінчитися опівночі. Проте збройні сутички тривали під час дії угоди про перемир’я в Хартумі та у штаті Західний Дарфур на заході країни.

За останні дні органи охорони здоров’я Судану зафіксували щонайменше 512 загиблих внаслідок збройних сутичок. Крім того, дедалі більше людей тікає з країни до сусідніх держав. Єгипет повідомив про евакуацію понад 16 тис. осіб, серед яких більше 14 тис. суданців, інші — громадяни інших країн.

За даними Міжнародної організації з міграції, близько 20 тис. людей втекли з Судану до Чаду, багато з них потребують термінової гуманітарної допомоги, такої як вода та їжа. Причина конфлікту полягає в непогодженості щодо переходу країни до цивільного правління, що спричинило напруженість між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF). Низка європейських країн зараз докладає зусиль для евакуації своїх громадян з Судану.

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська