Не знищили окупанти, то ректор добиває: університету загрожує смерть через звільнення майже всіх викладачів

Донецький національний медичний університет — вже двічі переселенець. Незважаючи на війну, навчальний заклад продовжував своє існування, а викладачі докладали чималих зусиль, щоб давати гідну освіту студентам та майбутнім лікарям. З 2016 року Донецький «мед» знаходиться у Кропивницькому. Зараз у стінах закладу відбувається повне свавілля. Виконувач обов’язків ректора університету заднім числом звільнив майже всіх викладачів. Тепер виш — на межі припинення існування, що ставить під загрозу навчання тисяч учнів, майбутніх лікарів.

Щоб домогтися справедливості, студенти обривають телефони МОЗу, але від них жодної реакції. Раніше на посаді ректора був Петро Кондратенко. Однак міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко звільнив його з цієї посади. Підставою стали досудові розслідування та скандали, пов’язані з корупцією.

З 2022 року наказом МОЗ виконувачем обов’язків ректора став Анатолій Степанович Анчев. Саме Петро Кондратенко незадовго до свого звільнення призначав його проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків.

Як зазначають студенти, новий ректор одразу почав знищення університету, порушуючи законодавство. Йдеться про Закони «Про вищу освіту», «Про працю», «Про охорону здоров’я».

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська