Як отримати звіт про доступність аптек для маломобільних груп населення

В сучасному світі складно уявити своє життя без аптеки та інших життєво важливих структур, а як бути тим хто має вади та складнощі в пересуванні? В такому випадку держава запровадила законопроєкт, в якому всі приміщення повинні пройти перевірку та отримати звіт про доступність аптек для маломобільних груп населення. Такий звіт повинні отримати усі медичні заклади, в тому числі аптеки, які працюють в Україні. Зробити це можна в спеціалізованій компанії, яка компетентна в таких питаннях і має фахівців з відповідним  сертифікатом. Саме тому можемо з упевненістю рекомендувати БТІ Адвокат, де зібрані тільки кваліфіковані спеціалісти, які нададуть всі необхідні послуги, пов’язані з БТІ.      

Як проводять оцінку приміщення?

Згідно із законодавством України, усі аптеки повинні отримати висновок про доступність приміщення, тому перш ніж замовляти такий звіт, необхідно самостійно перевірити правильність та зручність пересування людей з обмеженою рухливістю по приміщенню або звернутись до спеціалістів і вони нададуть повну консультацію за телефоном. Після чого необхідно скласти договір з БТІ та узгодити час, щоб фахівець приїхав на об’єкт і перевірив наявність усіх вимог, які прописані ДБН, а саме:

  • при русі коляски по коридору не повинно виникати труднощів і перешкод;
  • поручні виконані з міцних матеріалів;
  • перешкод не повинно бути на 0,7-2,1 м від підлоги;
  • меблі розставляються так, щоб не було перешкод;
  • при наявності сходових маршів необхідні пандуси або мікроліфти.

Експерти роблять фото та відеофіксацію, описують стан вхідної групи, наявність пандусів, маршрут руху відвідувачів, перевіряють чи достатньо широка відстань між стінками та освітленість аптеки. Також звертають увагу на можливість спокійно пересуватись людині в інвалідному візку, важливо забезпечити вільний доступ в приміщенні. Експерти в БТІ Адвокат мають професійне обладнання, завдяки якому проводять точні вимірювання та описи. Тому ви можете бути впевнені у вірному виготовленні документа. Незалежно від цільового призначення будови, фахівці БТІ Адвокат проведуть належне обстеження і ви отримаєте правильний висновок в короткий термін. Він буде зроблений по всім вимогам і правилам, які затверджені законом України. 

 

Комментарии закрыты.

  • Русский
  • Українська