ПОВІДОМЛЕННЯ

У 2016 році українці можуть відвідати без попередньо оформленої візи майже 45 країн світу. При цьому існують країни куди українці можуть поїхати взагалі без візи, є країни для яких потрібно отримати електронну візу, а є де необхідно оформляти візу на кордоні. про це пише PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Znaj.ua.

Без закордонного паспорта і візи українці можуть відвідати дві країни: Білорусь (до 30 днів) та Росію (не більше 90 днів).

Для подорожі в наступні країни вже потрібен закордонний паспорт. Проте, візу оформляти не потрібно. Але є деякі країни, де вам необхідно буде надати зворотні квитки або документи, що підтверджують платоспроможність.

Читайте також: Хто цьогоріч не зможе їздити у громадському транспорті безкоштовно?

● Азербайджан (максимум 90 днів).

● Албанія (максимум 90 днів). 

● Антигуа і Барбуда (до 30 днів). Крім паспорта ще знадобляться зворотні квитки і документи, підтверджуючі платоспроможність. Інтереси Антигуа і Барбуди в країні представляє посольство Великобританії.

● Аргентина (до 90 днів). 

● Боснія і Герцеговина (до 30 днів). Іноді можуть знадобитися – зворотні квитки, запрошення приймаючої сторони або туристичний ваучер. Інтереси Боснії та Герцеговини в країні представляє посольство Угорщини. 

● Бразилія (до 90 днів). Можуть знадобитися зворотні квитки; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність.

● Бруней (до 30 днів). Необхідно мати при собі квитки в обидва кінці; підтвердження броні в готелі або запрошення приймаючої сторони.

● Вірменія (до 180 днів). 

● Гватемала (до 90 днів). Будуть потрібні квитки в обидва кінці; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність. 

● Туніс (до 30 днів). Необхідно мати при собі туристичний ваучер, виданий туроператором, офіційно зареєстрованим в Тунісі; міграційну карту; зворотні білети. 

Читайте також: Новорічна мода-2016: яскравим жінкам - смокінг і туфлі-лодочки, чоловікам - приталений костюм з метеликом

● Туреччина (до 60 днів). Іноді може знадобитися туристичний ваучер і зворотні квитки. 

● Гонконг (до 14 днів). Будуть потрібні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. Інтереси Гонконгу в країні представляє посольство Китаю.

● Гренада (до 90 днів). Будуть потрібні туристичний ваучер; документи, що підтверджують платоспроможність.

● Грузія (до 365 днів). 

● Панама (до 90 днів) Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність.

● Парагвай (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність. 

● Перу (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки із закритою датою; іноді – підтвердження броні в готелі, туристичний ваучер або документи, що підтверджують платоспроможність.

● Ізраїль (до 90 днів). Оформити зворотні квитки; медичний страховий поліс; підтвердження броні в готелі; запрошення приймаючої сторони (для відвідування родичів); іноді – документи, що підтверджують платоспроможність. 

Читайте також: Новорічний «подарунок» від нардепів: які авто тепер заборонено ввозити в Україну

● Казахстан (до 90 днів). 

● Киргизія (до 90 днів). 

● Малайзія (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки; міграційна карта (заповнюється після прибуття). 

● Македонія (до 90 днів). Підготувати медичний страховий поліс; документи, що підтверджують платоспроможність. 

● Молдавія (до 90 днів). 

● Монголія (до 90 днів). Необхідно запрошення приймаючої сторони. 

● Острови Кука (до 31 дня). Підготувати зворотні квитки; туристичний ваучер або підтвердження броні в готелі; документи, що підтверджують платоспроможність.

● Сальвадор (до 90 днів). Необхідні квитки в обидва кінці; міграційна карта (заповнюється англійською або іспанською мовою); документи, що підтверджують платоспроможність.

● Самоа (до 60 днів). Надати квитки в обидва кінці; іноді – документи, що підтверджують платоспроможність.

● Свазіленд (до 30 днів).

● Сейшельські острови (до 30 днів). Необхідні зворотні квитки; туристичний ваучер; документи, що підтверджують платоспроможність.

● Сербія (до 30 днів). Іноді необхідні туристичний ваучер або запрошення приймаючої сторони. 

● Намібія (до 90 днів). Потрібна міграційна карта (заповнюється англійською мовою). 

● Нікарагуа (до 90 днів). Необхідно підготувати міграційну карту (заповнюється англійською або іспанською мовою, коштує $ 5); зворотні білети; документи, що підтверджують платоспроможність.

● Ніуе (до 30 днів). Підготувати зворотні квитки; підтвердження броні в готелі.

● Таджикистан (до 90 днів). 

● Узбекистан. Сайт: uzbekistan.org.ua

● Чорногорія (до 90 днів). 

● Чилі (до 90 днів). Мати при собі зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність; міграційна карта (заповнюється англійською та іспанською мовою).

Читайте також: Прогноз на 2016 від екстрасенса: «Рік буде стабільнішим, проте доведеться важко працювати»

● Еквадор (до 90 днів). 

● Ямайка (до 30 днів). Підготувати зворотні квитки; документи, що підтверджують платоспроможність.

Нагадаємо, що ваш закордонний паспорт повинен бути дійсний не менше 3 місяців на момент закінчення подорожі (для відвідування більшості країн необхідний закордонний паспорт терміном дії не менше 6 місяців ), а в паспорті повинно залишатися мінімум 2 порожні сторінки.

Читайте також: Соціальні та громадські новини України

Поділитися в соціальних мережах

Коментувати

Огляд популярних новин
Читайте також - Суспільство

Обговорюють і коментують
Напишить свій коментар
  • Коментарі 0
  • Правила коментування
  • Гість
  • Коментувати